Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Bayramda Sebze Hali Kapalı Olacak
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bayramda Sebze Hali Kapalı Olacak

Gündem

Şanlıurfa Sebze hali esnafı oy çokluğu ile aldıkları kararla 6 gün boyunca kapalı olacak...

Şanlıurfa Hal Pazarı Esnafı aldığı ortak kararla Ramazan Bayramı süresince 6 gün tatlil yapacak, sebze halinde iş yerleri kapalı olacak.

Bu yüzden Bayram boyunca sebzesiz kalma-mak için vatandaşların, en geç bayram arefesi öncesinde haftalık sebze alış verişini yapmak zorundalar...

Bazı gazeteci ve yazarlar Sosyal medyada hal esnafının aldığı bu kararı halkı sıkıntıya sokacağını söyleyerek, hal esnafının bu kararı halkı cezalandırmak, fiyatları yükseltmek yönünde bir adım olarak algıladıklarını söyledi.

Market, manav sahipleride bunun sebze talebinin artacağını, sebzelerinin az olmasından dolayı direkt fiyatlara yansıyacağını kendilerini vatandaşlarla kendilerini karşı karşıya getireceğini söyledi.

Üreticiler ise, günlük toplanan ürünlerin tarlada kalacağını, çoğunun tüketiciye ulaşmadan bu nedenle bozulacağını iddia ederek, hal esnafını eleştirdi.

 

Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı (ŞASEMKOM) Faruk Akbaş konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "esnaftan gelen talep üzerine bu durumu oylamaya sunduklarını hal pazarında bulunan 180 esnafın oy kullandığını 167 evet oyuna karşılık 13 hayır sonucunda esnafın 6 gün süresince iş yerlerini açmayacakları kararı çıktığını söyledi." 

Haber: Mehmet Emin KUŞ www.balikligol.com 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.