Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Bakan Çavuşoğlu: Diyalog kanallarının açık olması önemli
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bakan Çavuşoğlu: Diyalog kanallarının açık olması önemli

Gündem

​Belgrad'da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 22. Bakanlar Konseyi toplantısınında Rusya Dışişleri Bakanı ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu diyalog kanallarının açık olmasının önemli olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Belgrad'da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı 22. Bakanlar Konseyi toplantısında bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, diyalog kanallarının açık olmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

Çavuşoğlu, “İki Dışişleri Bakanlığının olgunluğuna yakışır bir şekilde görüşme tamamlandı. Olayın sıcaklığı sürüyor. Üzüntümüzü dile getirdik. Hayatını kaybeden Rus pilot için başsağlığı diledik. Farklı görüşler olması normal, açıklıkla konuştuk. Diyalog kanallarının açık olması açısından önemli. Eminim duygusallık geçtikten sonra aklıselim kazanır. İlk görüşmelerde sorunlar aşıldı demek gerçekçi olmaz. İki taraf da gerginliği tırmandırmak istemiyor. Şu anda Rusya'ya karşı aldığımız ya da öngördüğümüz bir karar yok. Sabırla ilişkilerin düzelmesini bekliyoruz ama ömür boyu da böyle gitmeyeceğini bilmemiz lazım.” dedi.

Rus jetinin düşürülmesinin ardından iki ülkenin yetkilisi ilk kez biraya gelirken görüşmenin 40 dakika sürdüğü belirtildi.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.