Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Avukatlar; Evren kafeste yargılansın!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Avukatlar; Evren kafeste yargılansın!

Gündem

Dün görülen 12 Eylül davasının ilk duruşmasında müdahil avukatlarından çarpıcı bir talep geldi.Avukatlar, Kenan Evren'n Mübarek gibi kafeste yargılanmasını istedi.

Dün görülen 12 Eylül davasının ilk duruşmasında müdahil avukatlarından çarpıcı bir talep geldi.Avukatlar, Kenan Evren'n Mübarek gibi kafeste yargılanmasını istedi.
Ankara GATA’da tedavi gören Evren ve İstanbul GATA’da tedavi gören Şahinkaya, duruşmaya katılamayacaklarına ilişkin Adli Tıp Kurumu’na başvurmuştu. Kurumun raporu, dava sırasında geldi.Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, kürsüdeyken kendisine verilen sarı zarfı açtı. Raporda, “Duruşmaya katılıp katılmayacaklarına ilişkin değerlendirmenin burada yapılmasımümkün değil, İstanbul’dan sorulsun” yazıldı.
Rapora tepki gösteren avukatlar, incelemenin TTB’ce oluşturulacak bağımsız bir heyet tarafından yapılmasını isterken, raporu duruşma sırasında gönderen Ankara Adli Tıp için de suç duyurusunda bulunulmasını istedi.
Müdahil avukatlarından Meral Danış, cezaevlerinde tutuklu hasta mahkûmların yaşamlarını yitirdiklerini belirtirken, Evren ve Şahinkaya’nın da tutuklu yargılanmasını istedi. Avukat Fikret Babaoğlu, “Ahmet Kenan Evren, Hüsnü Mübarek’ten daha az diktatör değildir. Onu da Mübarek gibi kafeste getirebilirsiniz. Evren, Öcalan’ın yargılandığı gibi yüz yüze yargılanmalıdır” dedi.
Bir avukat da “Tutuklanmalarını istiyorum, o demirin soğukluğunu hissetsinler istiyorum” derken bir başka avukat da, “Pinochet gibi tutuklanıp getirilsin” dedi.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.