Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Atatürk Barajının doluluk oranı azaldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Atatürk Barajının doluluk oranı azaldı

Gündem

Doluluk oranının geçen yıllara göre azaldığı Şanlıurfa Atatürk Barajında bulunan suyun herhangi bir kuraklık yaşanması durumunda iki yıla yetecek kadar olduğu belirtildi.

Türkiye’de kuraklık sorunun tartışıldığı bu günlerde Şanlıurfa Atatürk Barajındaki su oranı rahat nefes aldırdı. DSİ’den alınan bilgilere göre; herhangi bir yağışın olmaması durumunda dahi Atatürk Barajında iki yıllık su olduğu belirtildi.

Normal şartlarda 542 metreküp olması gereken su seviyesinin bu yıl 533,92 metreküp olduğu doluluk oranının ise 5 milyar 300 metreküp olduğu ifade edildi.

Atatürk Barajının geçen yıl ki doluluk oranının yüzde 60,8 olduğu belirtilirken bu yıl ki doluluk oranının ise geçen seneye göre yüzde 12 azalmayla yüzde 48,6 olduğu belirtildi.

Elektrik üretimi için günde 51 milyon metreküp su harcanırken tarımsal sulamaya ise yılda 2,5 milyon metreküp harcandığı belirtildi.

Geçen yıllara göre doluluk oranında bir azalma olduğu görülen Atatürk Barajında kuraklık yaşanması durumunda iki yıllık su olduğu ifade edildi. (Mustafa Bikeç-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.