Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Aslan: Erdemli Bir Anlayışla Habercilik Yapılmalı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Aslan: Erdemli Bir Anlayışla Habercilik Yapılmalı

Gündem

Medya Yazarları Derneği Başkanı Mehmet Guli Aslan, sansürün kaldırılışı nedeniyle kutlanan Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Aslan mesajında, hakk ve hakikatin öğrenilmesinin önüne konulan ve vatandaşın doğru haber almanın önündeki engellerin kaldırılması hem insani hem de demokrasi açısında önemli bir adım olduğunu belirtterek, Ahlak değerlerini ön plana alan erdemli bir anlayışla habercilik yapılması geretiğini dile getirdi.

Her yıl bayram olarak kutlanan basında sansürün kaldırılışı, 24 Temmuz 1908’de yasa ile güvence altına alındığını dile getiren Aslan, “Bu tarihte gazeteler, ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve gazeteleri sansür etmek ağır suç sayılmıştır. Bununla birlikte ahlaki değerlerin ön plana alındığı, erdemli bir haber anlayışı için de basına ve gazetecilere önemli görevler yüklenmiştir. Doğru ve tarafsız habercilik yaparken ve kamu yararını getirirken, mesleki ilkeler ve etiğini gözetmeliyiz! Kişilik haklarına, özel yaşama, gizlilik kuralına saygı gösterilmeli! Özgür basın; kişi, kurum ve kuruluşları hedef alarak yalan yanlış bilgilerle yıpratmak olmadığını bilerek bu kutsal mesleği en iyi şekilde ifa etmeye çalışan çok değerli meslektaşlarımın Basın Bayramı'nı kutlar, sağlık, afiyet içinde milletimize daha uzun yıllar hizmet etmelerini dilerim" dedi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.