Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Amerika'da 25 Milyon Kişi Covid-19'a Bulaşmış iddiası
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Amerika'da 25 Milyon Kişi Covid-19'a Bulaşmış iddiası

Gündem

ABD'de Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Müdürü Dr. Robert Redfield, ABD Coronavirus vaka sayısının 10 Kat Daha Yüksek Olabileceğini Tahmin Ediyor


ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) müdürü Dr. Robert Redfield, ABD'deki mevcut COVID-19 vakalarının resmi sayısının aslında ciddi bir hafife alınabileceğini söyledi.

Redfield, yeni, çok daha yüksek tahminin, COVID-19'a neden olan virüs SARS-CoV-2'ye tepki veren bağışıklık hücrelerinin varlığını alan antikor testlerinden elde edilen verilere dayalı olduğunu söyledi. İnsanlar, enfekte olmaları durumunda, hastalanmalarına ve hatta semptomlarına yakalanmalarına bakılmaksızın, virüse karşı antikorları pozitif olarak test edeceklerdir.

Daha önce, test sadece semptomları olanlara odaklanmıştı. Ancak SARS-CoV-2 ile enfekte olan birçok kişi hafif bir hastalığa sahip olabileceği veya hiç enfekte olduklarını bilmeyebileceğinden, Redfield, vakaların yükü hakkındaki mevcut bilgilerin azımsanmayacağını söyledi. Redfield, “Semptomatik hastalık arayışına ilişkin geleneksel yaklaşım ve teşhislerin açık bir şekilde toplam enfeksiyon sayısını tahmin ediyor” dedi. “Antikorları test eden seroloji testleri mevcut olduğuna göre, şu anda sahip olduğumuz tahminler, test edilen ülkelerde belgelenen enfeksiyonlara göre yaklaşık 10 kat daha fazla antikor olduğunu gösteriyor.”

Bu gerçek, teşhis edilen insanların ortalama yaşındaki son düşüş eğilimine de katkıda bulunabilir , çünkü Redfield'in belirttiği gibi, bu insanlar muhtemelen geçmişte teşhis edilmiyordu - genç insanların bunları getiren ciddi semptomları yaşama olasılığı daha düşüktür. ilk vakaların belgelendiği sağlık sisteminin dikkatine sunuldu. Artık testler toplulukta daha yaygın olarak mevcut olduğundan, şu anda daha önce inanılandan daha fazla insanın enfekte olduğu veya COVID-19'dan kurtulduğu anlaşılmaktadır.
Basın toplantısında, CDC ayrıca COVID-19 riski yüksek olan insanların tanımlarında da değişiklikler olduğunu duyurdu ; şimdi astımı, demansı ve felç öyküsü olanları ve hamile olanları içerir . Bu gruplar için mutlak enfeksiyon riski hala düşüktür, ancak bu koşulları olmayanlarla karşılaştırıldığında, risk kayda değerdir. Yeni verilere dayanarak CDC, insanları şimdi de dahil olmak üzere ABD nüfusunda yaygın olan koşullar olan obezite ve tip 2 diyabeti kapsayacak şekilde COVID-19'a karşı daha savunmasız hale getirebilecek altta yatan tıbbi durumlar listesini güncelledi .


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.