Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Eyyübiye Ekil Gençleri Engellileri unutmadılar
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Eyyübiye Ekil Gençleri Engellileri unutmadılar

Gündem

Akil Gençler Platformu Eyyübiye İlçe Başkanı Necla Tenekeci başkanlığında bir heyet engelliler haftası dolayısıyla Eyyübiye bedensel Engelliler Derneğini ziyaret ettiler.

Akil Gençler Platformu Eyyübiye İlçe Başkanı Necla Tenekeci başkanlığında bir heyet engelliler haftası dolayısıyla Eyyübiye bedensel Engelliler Derneğini ziyaret ettiler. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Akil Gençler başkanı Necla Tenekeci; "Eyyübiye Akil Gençlik heyeti olarak Eyyübiye bedensel Engelliler Derneğini ziyarette bulunduk.
Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar, sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur.

İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür.
Bu anlamda, engeli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalı, engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir.

Başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere bir çok belge, engellilik sorununu temelde bir insan hakları sorunu olarak ele aldığı gibi, anayasamız ve yasalarımızda da engellilere ilişkin olarak evrensel değerlerle paralel düzenlemeleri ön görmüş, devleti engelilerin sorununa yönelik yükümlü kılmıştır.

Devletimizin evrensel ölçülerde engelli vatandaşlarını sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır." dedi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.