Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Akçakale'de Başak ve Ural aileleri barıştı VİDEO
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Akçakale'de Başak ve Ural aileleri barıştı VİDEO

Gündem

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 3 ay önce bir kişinin ölümü ile meydana gelen kan davası dolayısıyla aileler düzenlenen törenlerle barıştırıldı.

Akçakale'de 3 ay önce AK Parti Akçakale İlçe başkanı olan Hikmet Başak'ın oğlu Mehmet Fatih Başak, Ural ailesi fertlerince av tüfeğiyle öldürülmüştü.

Ural ailesinden olaya karışan 1 kişinin tutuklandığı olay sonrası Ural ve Başak ailesi mensupları arasında husumet başladı. Husumetin kan davasına dönüşmemesi için AK Parti eski milletvekillerinden Faruk Bayrak ile bölgenin ileri gelenleri Ural ve Başak aileleri arasında görüşmelere başladı. Uzun görüşmeleri ardından tarafların ikna olması üzerine bugün Akçakale'de barış yemeği düzenlendi. Barış yemeğine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, bürokratlar ile Ural ve Başak ailesine mensup yaklaşık 1000 kişi katıldı. Düzenlenen barış törenine katılan husumetli aileler oluşan uzun kuyrukta birbiriyle tokalaştı. Kuran okunması ve dualar edilmesi ardından 2 aileyi temsilen İsmail Ural ile Ali Başak tokalaşarak kan davasını sonlandırdıklarını ilan etti.

 

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kan davalarının sona ermesi için herkese görevler düştüğünü belirterek, şöyle dedi; “Kan davalarını bu topraklardan hep birlikte el birliğiyle silip kaldıracağız. Gençlerimizin geleceğini kurtarmak, onları toprağa vermemek adına bu yanlıştan halkımızı kurtarma kararlılığındayız” dedi.

Konuşmaların ardından her iki aile mensupları birlikte yemek yediler.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.