Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Adliye çalışanları özlük hakları için açıklama yaptı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Adliye çalışanları özlük hakları için açıklama yaptı

Gündem

Türkiye'de en ağır şartlarda memurluk görevini yapan kesimin adliye çalışanları olduğunu söyleyen Adalet Büro-Sen Şanlıurfa Şubesi, Adalet Bakanının özlük haklarının iyileştirmesine yönelik verdiği sözü tutmasını beklediklerini söyledi.

 Adalet Büro-Sen Şanlıurfa İl Başkanlığı, adliye personelinin özlük haklarının iyileştirmesi için basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasını Adalet Büro-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İsmail Aykaç yaptı. Adalet Bakanının basın önünde verdiği sözü tutma çağrısı yapan Aykaç, özlük haklarının iyileştirmesine yönelik verdiği sözü tutmasını beklediklerini söyledi.

Adliye çalışanlarına yapılan haksızlığı duyurmak için toplandıklarını ifade eden İsmail Aykaç, hak arama yöntemi olarak sokakları seçmediklerini belirterek kendilerine bu güne kadar yapılan tün haksızlıklara sabrettiklerini ama artık yaşanan haksızlıklara dur dediklerini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Temmuz ayında yapmış olduğu basın açıklamasında hâkim ve savcılarla birlikte personelinde özlük haklarında iyileştirilme yapacağını açıklamasını hatırlatan Aykaç, “Ancak bakanın yaptığı son açıklamada personelin haklarının iyileştirilmesine yönelik herhangi bir ifade bulunmamaktadır. Tüm çalışanlar bilmektedirler ki adliye personelinin almış olduğu ücret günümüz şartlarında komiktir. Adliye çalışanlarını talebi bu güne has değildir defalarca adliye çalışanlarının sorunlarına ilişkin raporlar düzenlenip bakanlık yetkililerine sunulmuş olmasına rağmen hiç biri dikkate alınmamıştır.” diye konuştu.

Adalet Bakanının basının önünde verdiği sözü tutmasını beklediklerini dile getiren Aykaç, Türkiye’de en ağır şartlarda memurluk görevini yapan kesimin adliye çalışanları olduğunu söyledi.

Personelin özlük haklarında iyileştirme yapılmasının adaletin bir gereği olduğunu söyleyen Aykaç, bakanlığın kendilerini görmezden gelmeye devam etmesi durumunda iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemleri yapacaklarını ifade etti. (Osman Gülebak-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.