Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Warning: getimagesize(../dosyalar/c921157238a6342e0bd2e40e8ff5006b.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94
Abdullah Uyanık mezarı başında anıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Abdullah Uyanık mezarı başında anıldı

Gündem

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı beraberindeki daire başkanlarıyla birlikte Şanlıurfalı Ünlü Ses Sanatçısı Abdullah Uyanık'ın mezarını ziyaret ederek dua ettiler.

2009 Yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Şanlıurfalı Ünlü Ses Sanatçısı Abdullah Uyanık, ölümünün 6. bugün günü saat 17:30’da Harrankapı Aile Mezarlığı’nda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı beraberindeki daire başkanlarıyla birlikte andılar..

ABDULLAH UYANIK KİMDİR?

Abdullah Uyanık, 1947 yılında Şanlıurfa’da doğdu.

Genç yaşlarda müziğe ilgi duyan Uyanık,
”Şanlıurfa Müzik ve Makam Geleneği”ni en iyi bilen ve kendine has üslubuyla dikkat çeken bir sanatçı olarak biliniyordu.

Tenekeci Mahmut (Güzelgöz) gibi önemli gazelhanlar ve sıra gecelerinde sanatını icra eden Uyanık, Şanlıurfalı birçok sanatçıya plak yapmış, bir dönem Kazancı Bedih ile (Yoluk) de program gerçekleştirmişti.

Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dallarında çok sayıda plak ve kaseti bulunan Uyanık, sıra gecesi ekipleriyle de ortak çalışmalar yapıyordu.

Uyanık, evli ve 5 çocuk babasıydı.

Kaynak: www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.