Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
8 yaşındaki biriktirdiği parasını Filistinli aileye bağışladı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

8 yaşındaki biriktirdiği parasını Filistinli aileye bağışladı

Gündem

Malatya'da 8 yaşındaki çocuk, izlediği bir haber sonucu kumbarasındaki tüm parayı Filistinli muhtaç ailelere bağışlayarak örnek bir hayırsever örneği sergiledi.

 Siyonist İsrail’in zulmü altında evsiz ve barksız kalan Müslüman Filistin halkına bir elde Malatya’dan Ali İhsan Gezer’den geldi. İsrail zulmüne kayıtsız kalamayan 8 yaşında ki Ali İhsan kumbarasında biriktirdiği 78 TL’yi Filistinli ailelere bağışladı.

Şanlıurfa’ya taşınan Filistinli aile’yi televizyonda izlerken onların zor durumda olduğunu ve yardıma muhtaç olduğunu gördüğünü ifade eden Ali İhsan;“ Onlar fakir ve paraları çok az. Topraklarını İsrail işgal etmiş. Onların çok zor durumda olduğunu gördüm. Paralarının az olduğunu gördüm. Anneme dedim ki bu paranın hepsini onlara gönderelim. Son olarak şunu söylüyorum onlar muhacir biz ensar.” Diyerek yardımseverlik duygularını dile getirdi.

Ali İhsan’ın bu kararında etkili olan annesi Meryem Gezer ise, “Ali İhsan’ın Anaokulu öğretmeni ona bir kumbara hediye etti. Ali İhsan da parasını kumbarasında biriktirirken ‘ Paranın yarısı benim yarısı da Filistinli ailenin olsun’ dedi. Bir gün ailece haber izlerken Filistinli ailelerin dramı haberi ekrana geldi. Ali İhsan haberden çok etkilendi ve dedi ki ‘Anne! Paranın hepsini Filistinli aileye verelim. Zaten siz benim ihtiyaçlarımı karşılıyorsunuz.’ Ve böylelikle kumbaradaki parayı Filistinli aileye bağışladık” Diye ifade etti.

Çocukların mazlum ve mustazaf insanların sevgisi ile büyütülmesi gerektiğini dile getiren anne Gezer daha sonra, “Fuzuli harcamaya gitmemeliyiz. tasarrufta bulunup mazlumlara yardım eli uzatmalıyız. Her an çocuklarımızı ezilen mazlum ve mustazaf ailelerin varlığından haberdar etmeliyiz. Ayrıca mazlum ve mustazaf ailelerin sevgisini çocuklara aşılamalıyız.” Diyerek çocukları güzel ahlak ve yardımseverlik üzerine yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. (Enis Ağırbaş-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.