Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
65 yaşındaki kadını yardım bahanesiyle dolandırdılar
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

65 yaşındaki kadını yardım bahanesiyle dolandırdılar

Gündem

İzmir'in Menemen ilçesinde, kimliği belirlenemeyen 2 kişi, tek başına yaşayan 65 yaşındaki kimsesiz kadının evine gelerek, kendisine devletten yardım geldiğini söyleyip, verecekleri paranın üstünü getirmesini isteyerek, kadının parasını sakladığı yerden alıp kayıplara karıştı.

 İzmir Menemen’de dün akşam saatlerinde inanılmaz bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Dolandırıcılar, geliştirdikleri yeni yöntemle, ‘Devlet size yağ, patates ve para yolladı’ diyerek muhtaçların avucundaki üç kuruşa da göz dikti.

Edinilen bilgiye göre, İzmir’in Menemen ilçesinde, yalnız başına yaşayan 65 yaşındaki N.M. adlı kimsesiz kadının evine gelen dolandırıcılar, devletin kendisine yağ, patates ve 100 TL paradan oluşan yardım yolladığını söyleyerek, gösterdikleri 200 TL’lik banknotun üstü olarak 100 TL getirmelerini istediler. Kimsesi olmadığı öğrenilen yaşlı kadın, gelenlere inanarak paranın üstünü getirmek için içeri girdi. Dolandırıcılardan olan 16 yaşlarındaki genç, kadının arkasından içeri girip tuvalete saklanarak, kadının parasını sakladığı yeri gözetledi.

Yaşlı kadın parayı getirip uzattı, fakat dolandırıcılar parayı tüm isteyerek kadını tekrar içeri gönderdiler. Bu arada saklanan çocuk, içeri girip kadının parasını aldı. Yaşlı kadın ‘Benim başka param yok’ dese de iş işten geçmiş ve içerideki genç, kadının parasını, koyduğu yerden alıp çıktı. Emellerine ulaşan hırsızlar, ‘Biz parayı bozdurup gelelim’ deyip olay yerinden hızla uzaklaştılar.

“Yarın bunlar tekrar gelirse, beni kim koruyacak?”

Olaydan sonra içeri girince parasını bulamayan kadın, dolandırıldığının farkına varıp, jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen Jandarmaya olayı detayıyla anlatan yaşlı kadın, dolandırıcılardan şikayetçi olmadı. Sebebi sorulduğunda da, ‘Yarın bunlar tekrar gelirse, beni kim koruyacak, ben yalnız yaşayan bir kadınım.’ diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. (Mehmet Şirin Kalkan-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.