Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
65 ülkenin Büyükelçileri Midyat'ı gezdi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

65 ülkenin Büyükelçileri Midyat'ı gezdi

Gündem

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) düzenlendiği program kapsamında, Türkiye'de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisine Mardin'in Midyat ilçesine gezi geçekleştirildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) düzenlediği program kapsamında, Türkiye’de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisine Batman’ın Hasankeyf ilçesi ve Midyat’ı gezdirdi.

 

Düzenlenen gezi kapsamında büyükelçiler Midyat’ta bulunan Mor Gabriel Manastırı ile tarihi ve kültürel zenginliklerini gezip gördüler.

 

Midyat’ta Büyükelçilerin onuruna verilen yemeğe, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı eski genel sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Batman Valisi Azmi Çelik, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal ve 65 ülkenin büyükelçisi ile çok sayıda yabancı misyon, ateşe ve aileleri katıldı.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek burada yaptığı gazetecilere açıklamada, Midyat’a düzenlenen bu gezinin çözüm sürecinin yansımasını göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek Çözüm süreci ile birlikte huzur ortamı sağlandığını belirterek, “ Burada barış var. Her ne kadar komşularımızda büyük bir kargaşa varsa da, Türkiye çok şükür huzur içerisinde. Bu gezi hem Mardin’in tanıtımı noktasında, hem de bu kadar diplomatın katılması açısından önemlidir.’’dedi.

 

Verilen Yemeğin ardından konuk büyükelçiler Mardin’e hareket etti. (Adnan Oğuz İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.