Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Warning: getimagesize(../dosyalar/b884b58f98c4ac09bf100d4de765ade5.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94
50 Yıl Sonra Nikah Masasına Oturdular
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

50 Yıl Sonra Nikah Masasına Oturdular

Gündem

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde eşi Asiye İri (70) ile 50 yıldır imam nikâhlı olarak yaşayan İsmet İssi (73) 11 çocuk ve 42 torun sahibi olduktan sonra eşiyle nikah masasına oturdu.


Hilvan'ın Bahçelievler Mahallesinde yaşayan ve şimdiye kadar geçimini çobanlık yaparak sağlayan İsmet İssi ile imam nikâhlı eşi Asiye İri'nin imdadına mahalle muhtarı yetişti.

 

Mahalle Muhtarı Yardım Etti

Siverek'in Söylemez köyü nüfusuna kayıtlı İsmet İssi, uzun zaman önce Hilvan'a taşınıp köylerde çobanlık yapmaya başladı. Çobanlık yaptığı için de sürekli yer değiştirmek zorunda kalan İsmet İssi, çobanlığı bıraktıktan sonra Hilvan'ın Bahçelievler Mahallesine yerleşti.


Adres tespiti için ev ziyaretine giden Bahçelievler Mahalle muhtarı Lütfü Çiftyürek, 50 yıldır imam nikâhıyla evliliklerini sürdüren İsmet İssi ile Asiye İri'nin imam nikâhlı olduğunu öğrenince çiftin resmi nikâhını kıymak için harekete geçti. Çiftin resmi nikâh için işlemlerini başlatan muhtar, ardından belediyeye başvurarak 11 çocuk ve 42 torun sahibi olan çiftin evliliklerinin resmileşmesine vesile oldu.


Oğlunun Kucağında Nikâha Geldi

50 Yıldan sonra imam nikâhlı eşi Asiye İri ile nikâh masasına oturan İsmet İssi, yürüyemediği için nikâha oğlunun kucağında geldi. Babasını kucağında taşıyarak Hilvan belediyesine getiren 25 yaşındaki Mahmut İssi, İsmet ve Asiye çiftinin en son çocuğu.


Resmi Nikâh Metni Kürtçe Yapıldı


Yarım asırlık gayri resmi evlilikten sonra nikâh masasına oturan İsmet İssi ve Asiye İri, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'a Türkçe bilmediklerini söylemeleri üzerine, belediye başkanı nikâhı kıymak için soruları Kürtçe sordu.


Her ikisinden de 'Eré" yani 'Evet' cevabını alan belediye başkanı şahitlerin huzurunda nikâhlarını kıydı. İmzalar atıldıktan sonra evlilik cüzdanını Asiye İri'ye teslim eden Bayık, çiftlere mutluluklar diledi. Belediye başkanının elinden resmi evlilik cüzdanını alan Asiye İri'nin mutluluğu gözlerinden okundu.


Oğlunun kucağında nikâha getirilen 73'lük damat İsmet issi, nikâhları kıyıldıktan sonra yeniden oğlunun kucağında evine gitti.

Hilvan Medya


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.