Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
3 Saldırıda bağlantılı çıktı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

3 Saldırıda bağlantılı çıktı

Gündem

Ankara'daki gar saldırısı, Diyarbakır'da HDP mitingindeki patlama ve Suruç katliamının birbiriyle ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Diyarbakır eylemcisi Orhan Gönder'in, Suruç’ta 34 kişinin yaşamını yitirdiği intihar saldırısını gerçekleştiren Abdurrahman Alagöz ile sık sık Suriye’ye girip çıktığı ve burada bomba eğitimi aldığı tespit edildi.


Toplam 141 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır, Suruç ve Ankara saldırılarının birbiriyle bağlantılı olduğu somut delillerle ortaya çıktı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın dosyasında yer alan belgelere göre üç saldırının da kilit ismi; Halil İbrahim Durgun.
Gaziantep'te hücrevine düzenlenen baskında kendisini havaya uçuran Durgun'un, üç saldırının da planlayıcısı ve kuryesi olduğu anlaşıldı.
Durgun'un 103 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara saldırısını gerçekleştiren Yunus Emre Alagöz ve Suriyeli canlı bombayla suruç saldırganı Abdurrahman Alagöz'e kuryelik yaptığı ortaya çıktı.
19 Temmuz 2015 tarihinde Kilis üzerinden Türkiye'ye giriş yapan Alagöz'ün Durgun tarafından Gaziantep'e götürüldüğü tespit edildi.
Geceyi Gaziantep'teki hücre evinde geçiren Alagöz, ertesi gün yine Durgun tarafından motosikletle Suruç'a götürüldü. Alagöz, yürüyerek Amara Kültür Merkezi'ne geçerek eylemi gerçekleştirdi.
Durgun'un eylemle ilgili IŞİD Emirine bilgi aktardığına ilişkin kayıtlarda soruşturma dosyasında yer aldı.
Diyarbakır saldırısını gerçekleştiren Orhan Gönder'in de Suruç ve Ankara saldırganları ile sık sık çıkış yaptığı Suriye'de bomba eğitimi aldığı tespit edildi.
Durgun'un izi ancak Ankara saldırısından sonra bulunmuş ancak Gaziantep'teki hücre evi baskınında üzerindeki bombaları patlatarak hayatını kaybetmişti. (ntv)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.