Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Başbakan Açıkladı: 20. Zırhlı Tugayı taşınacak!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Başbakan Açıkladı: 20. Zırhlı Tugayı taşınacak!

Gündem

Bugün Başbakan Binali Yıldırım Ak parti grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Başbakan aralarında Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugayı'nında bulunduğu tüm tugayları şehir dışına taşıyacaklarını açıkladı.

Şanlıurfa'da yıllardır tartışma konusu olan Şanlıurfa 20.ci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın taşınması konusunda çalışmalar daha önce yapılmı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Şanlıurfa'nın ortasında kalan askeri tugay arazisinin bir başka yere taşınmasına ilişkin çalışmalarının olduğunu da daha önce açıklamıştı. 15 Temmuz FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sonrası resmen harekete geçildi.

KIŞLALAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINIYOR

Bugün Ak parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım Askeri kışlaların şehir dışına taşınmasıyla ilgili şunları söyledi: "Askeri yargıda düzenlemeler yaptık. Askeri yargı artık Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde olacak. Burada bir değişiklik ihtiyacı daha var. Yüksek askeri mahkeme ve Askeri yargıyatı da kaldıracağız ama bunun için anayasa değişikliği gerekiyor. Kuvvet komutanlıkları Milli Savunma bakanlığına bağlandı. Akıncı Üssü'nü kapatıyoruz. Bu üs artık Ankara için bir yaşam alanı haline gelecek hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca o gece tankların çıktığı kışlaları da şehit dışına taşıyoruz. Ankara'da Mamak tarafındaki kışlalar Polatlı'ya taşınacak. Hasdal ve Maltepe'deki kışlalar Çorlu'ya taşınacak. Böylece şehir merkezinde tank olmayacak. Güvercinliği de kapatıyoruz. O helikopterlerin hepsi Isparta'ya gidecek.Tehdit şehirlerin merkezinde değil, tehdit sınırlardadır. Bütün birikimlerimizi sınır bölgesine taşıyacağız. Ülkemizi dış tehditlere karşı savunacağız." dedi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.