Notice: Undefined index: id in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 28

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: direct_link in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 92
Erdoğan Türkiye'de Bir İlke imza attı
Notice: Undefined index: iliski_video in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 25

Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33

Notice: Undefined index: video_kodu in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa
2014-04-22 18:55:02

Erdoğan Türkiye'de Bir İlke imza attı

Mehmet Guli ASLAN

m.guliaslan@hotmail.com 22 Nisan 2014, 18:55

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir dizi açılışlarda bulunmak için dün Şanlıurfa'daydı.

Erdoğan Topçu meydanında açılış öncesi halka hitap etti.

Toplu açılış konuşması Bazı kanallarda canlı yayınlanmasına rağmen meydana sığmayacak kadar çok kalabalık toplandı. Bazı ajanslar “30 bin kişi katıldı” diye haber geçtiler. Oysa alana sığmayan kalabalık 30 Binin üzerindeydi.

 Kalabalık nedeni ile bayılanlar oldu. Çok sayıda bayanda katıldı. Gelenekler göz önüne alındığında bayanların katılımı bir hayli fazlaydı. Bir de bayanlar erkeklerden daha coşkulu oldukları gözlendi.

Demokratik açılım için açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, konuyu Urfalıların çok iyi özetlediğini belirten bir pankartla açıkladı. Bir binanın duvarına asılan ve Urfa'nın manevi atmosferini yansıtan pankartta; “Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni, kardeşçe yaşıyoruz. Biz birlikte Şanlıurfayız” pankartını okuyan Erdoğan, “işte olay bu” dedi. Erdoğan Demokratik açılım için sözlerini şöyle sürdürdü; ''Şanlıurfa'da her türlü etnik grup, her türlü inanç, özgür bir biçimde, birbirine saygı çerçevesinde bir ve bütün olarak varlığını sürdürüyor. Bizim aramıza nifak sokmak isteyenler, bizi birbirimize düşürmek isteyenler; bizim tarihimizi, kültürümüzü medeniyetimizi bilmeyenler; bizim birbirimizle nasıl kardeş Olduğumuzu, akraba olduğumuzu bilmeyenlerdir. Bu ülkenin her bir vatandaşı ister Arap olsun Türk olsun, ister Kürt olsun Roman olsun bir tarağın dişleri gibi eşittir. Geçmişte birtakım hatalar yapılmış olabilir, birtakım ihmaller yaşanmış olabilir. Bugün artık geçmişi unutmak, geleceğe bakmak zorundayız. Yaraları hızla sarıyoruz. Buruk gönülleri, kırgın gönülleri hızla tamir etmenin gayreti içindeyiz'' diyerek adeta yapılmış hataların el birliği ile telafi etmemiz gerektiğini belirtti.

Bütün konuşması bir demokrasi ve insan hakları manifestosu niteliğindeydi.

Benim asıl dikkat çekmek istediğim, 8 yıldır iktidarda olan bir parti nasıl hala yıpranmamış, Nasıl hala halkın bu kadar teveccühüne mazhar oluyor? Seçim mitingi yapılmıyor! Seçim atmosferinde değiliz! Ama buna rağmen bazı ajanslar otuz bin dese de bence elli binin civarında halkın meydanlara da olmasının bir açıklaması olmalı? Ben siyasi parti lideri veya üyesi değilim. Ama siyasi partiler bu durumu iyi analiz etmeli. Tabi, Başbakan'ın deyimi ile “eğer iktidar olmak istiyorlarsa” dönüp ne yaptıklarına ne yapmadıklarına baksınlar.

Acaba Bu da Tayyip Erdoğan'ın “farkımız bu” deyişinin açıklaması mı? Öncelikle şunu gördüm; bu halk hiçbir zaman bazılarının dediği gibi “göbeğini kaşıyan adam” değildir. Bu halk kendi adamını, kendinden olanı hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Bırakmadığını tarik tasdik etmiş. Hala da tasdik ediyor.

İkincisi ve asıl önemlisi yazıma başlık olan konu da şu; Başbakan Tayyip Erdoğan 8 yıllık iktidar olmasına rağmen meydanları hınca hınç dolduran bir Başbakan olarak, şimdiye kadar olmayan büyük bir teveccühe mazhar olarak, Türkiye'de Bir İlke imza attı. Bu kadar uzun süre iktidarda kalıpta halkın teveccühünü kaybetmemek büyük bir başarı olarak AK Parti hanesine kaydedildi…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.