Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Zeytin fiyatları yüksek satışlar ise durgun
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Zeytin fiyatları yüksek satışlar ise durgun

Ekonomi

Zeytin üretiminin az olması nedeniyle fiyatların yükseldiğini söyleyen zeytin satıcıları, satışların azaldığını belirtiler.

 Türkiye genelinde Mart ayında etkili olan don olayları, zeytin üretimini de etkiledi. Zeytin ağaçlarının don nedeniyle meyve tutması fiyatların da artmasına neden oldu. Zeytin satıcıları, fiyatların artmasından dolayı satışlarında azaldığını belirtti. 

Zeytin fiyatlarının geçen yıla oranla yükseldiğini belirten zeytin satıcısı Ahmet Bağlayan, “Geçen yıl, kilosu 2-2 buçuk TL olan zeytin fiyatları bu yıl 4 liraya kadar çıkmış durumda. Bu yıl zeytin az olduğundan fiyatlar çok yüksek” dedi.

Mart ayında düşen donun zeytinlere büyük zarar verdiğini belirten Ahmet Babacan, “Fıstık da aynı şekilde don vurmasından dolayı bu yıl az miktarda yetişti. Zeytin bir yıl bol tutar bir yılda az tutar. Bu yıl hem az tuttu hem de don vurunca zeytin miktarı daha da azaldı” ifadelerinde bulundu.

Gaziantep’in Nizip ilçesinde yetişen zeytinleri sattıklarını söyleyen Eyüp Babacan, Nizip’teki zeytin bahçelerine don vurması nedeniyle zeytin bu yıl az. Bu nedenle zeytin fiyatları da yükseldi. Bu nedenle satışlar da durmuş durumda” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.