Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık yüzde 3,85 düştü
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık yüzde 3,85 düştü

Ekonomi

Üretici fiyat endeksi 2015 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 3,85 düşerken bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,86 artış gösterdi.

Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2015 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 3,85 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 10,50 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,86 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,00 artış gösterdi.
Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 3,71 düşüş, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 3,85 düşüş olarak gerçekleşti.

En yüksek aylık düşüş motorlu kara taşıtlarında gerçekleşti Bir önceki aya göre endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler; motorlu kara taşıtları, römork ve yarı römork (yüzde -6,18), diğer mamul eşyalar (yüzde -5,34), ana metaller (yüzde -4,94) alt sektörleridir. Buna karşılık bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler (yüzde 5,02) de bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektör oldu.

Ana sanayi gruplarında en yüksek aylık düşüş sermaye mallarında gerçekleşti Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2015 yılı Kasım ayında en yüksek aylık düşüş sermaye mallarında, en yüksek yıllık düşüş ise enerji mallarında gerçekleşti.

(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.