Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
YENİ GENEL SEKRETERDEN TKDK ZİYARETİ
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

YENİ GENEL SEKRETERDEN TKDK ZİYARETİ

Ekonomi

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetimi ziyaret etti.

 Ziyarette TKDK’nın faaliyetleri, Şanlıurfa’ya kazandırılan yatırımlar ve IPARD Programı hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. IPARD I programı kapsamında 222 projenin desteklendiğini, 27 Nisan 2016 tarihinde sona eren IPARD II Birinci Başvuru çağrı ilanında ise son beş yılın toplamından daha fazla proje aldıklarını belirten Dr. Yetim, yatırımcıların Şanlıurfa’ya ilgilerinin devam etmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Dr. Yetim, bu çağrı döneminde çok başarılı bir çalışma sonucunda diğer tüm çağrılardan daha fazla miktarda hibe talebinde bulunulduğunu belirtti. Bu kapsamda tüm yatırım başlıklarında toplamda 79 proje ile 145 milyon TL tutarında yatırım başvurusu aldıklarını ve bu yatırımlar için talep edilen hibe destek tutarının 85 milyon TL olduğunu söyledi. Dr. Yetim, kurumlar arası işbirliği çerçevesinde Karacadağ Kalkınma Ajansı ile aktif bir şekilde çalıştıklarını; bu kapsamda yatırımcının yönlendirilmesi ve sürdürülebilir yatırımlarının yapılmasının sağlanmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Ajansla koordinasyonun önemine işret eden Dr. Yetim, birlikte çalışmanın daha etkin hale getirilmesi için kurum olarak yükümlüklerini yerine getirmeye devam edeceklerine sözlerine ekledi.

Yatırımların Şanlıurfa’da hayata geçirilmesi ile tarımsal üretimin ve tarıma dayalı sanayiinin gelişerek Şanlıurfa ekonomisine önemli katkıları sağlayacağını ifade eden Dr. Yetim, nazik ziyaretlerinden dolayı Dr. Maral ve Uras’a teşekkürlerini iletti.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.