Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Yanlış balık tutma yöntemleri balık neslini yok ediyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Yanlış balık tutma yöntemleri balık neslini yok ediyor

Ekonomi

Kozluk ilçesinde bulunan derelerde, dinamit ve elektrikli kablo gibi yanlış yöntemlerle balık avlayan bilinçsiz vatandaşlar, balık neslinin giderek yok olmasına sebep oluyor.

 Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde dere sularının azalmasıyla birlikte balıkların da azaldığı bugünlerde, balık avlamada kullanılan yanlış yöntemler balık neslini yok ediyor.

Kozluk ilçesinin derelerinde balık avlamaya giden bilinçsiz vatandaşlar, balık avlamak için kullandıkları dinamit ve elektrikli kablo yöntemleriyle, balık neslinin giderek yok olmasına sebep oluyor.


Su oranının geçen yıllara göre ciddi bir oranda azaldığı görülen Kozluk derelerinde balık azlığıyla birlikte balık çeşitliliği de azaldı.


Balıkların toplu olarak ölümüne neden olan dinamit ve elektrik yöntemleri balıklarla birlikte suda yaşayan diğer canlıların da yaşamını yitirmesinde önemli rol oynuyor.


Onlarca torpil tozunun birleştirilerek yapılan dinamit ve patlayıcı maddeler, kimi zaman balık avlayıcısının elinde patlayarak yaralanmalara da ortam hazırlıyor.


Suların azalması ise balık avcılarının işine yarıyor. Derin olmayan derelerde avcılar balıkları daha rahat bir şekilde avlayabiliyor.


İlçe halkı dinamit ve elektrik yöntemleriyle balık tutulmasına tepki göstererek, bu tür uygulamaların kanunen yasaklanmasını istiyorlar. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.