Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Yağışlar çiftçiyi zor durumda bıraktı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Yağışlar çiftçiyi zor durumda bıraktı

Ekonomi

Son günlerde Muş'ta etkili olan yağış çiftçiyi zor durumda bıraktı. Pancar söküm makinelerinin çalışmaması nedeniyle işi zorlaşan çiftçi, pancarı el ile sökmeye başladı.

 Muş'ta 3 günden bu yana yağan yağmurun yerini hafif kar yağışına bırakması ile pancar tarlaları çamur deryasına döndü. Pancar söküm makinelerinin çalışmaması nedeniyle işi zorlaşan çiftçi soğuk havaya rağmen pancarı el ile sökmeye başladı.

Çiftçiler, çamur içinde kalan pancarlarını şeker fabrikasına yetiştirmek için tüm aile fertleri ile birlikte seferber oldu. Çiftçi tarlada çamurla boğuşurken diğer taraftan esen soğuk rüzgar ise hayatı çekilmez hale getiriyor.

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan çiftçi ve işçiler, "Sabah 06.00'da tarlaya çalışmaya geliyoruz. Traktör üzerinde geldiğimiz tarla yolunda üşüyor ve tehlikelerle dolu bir yolculuk yapıyoruz. Günde 30 TL'ye burada çalışarak ailemizin geçimini sağlamaya çalışıyoruz. Şu anda tarlalar çamur içinde olduğu için, çalışmak çok zor. Bunun yanında soğuk hava da, işimizi zarlaştırıyor." dediler.

Çiftçi yeni bir yağış gelmeden işini bitirmeye çalışıyor. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.