Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Vergi Dairesinden 3.cü taksit için uyarı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Vergi Dairesinden 3.cü taksit için uyarı

Ekonomi

Vergi Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, “Bilindiği üzere, 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanundan yararlanarak borçlarını taksitlendirmiş olan vatandaşlarımızın üçünçü taksitlerini ödeme süresi 30 Eylül 2011 tarihinde sona erecektir.

 

Konu ile ilgili olarak kamuoyunun aydınlatılmasına yönelik olarak Vergi Dairesi Başkanlığımızca hazırlanan Basın açıklaması aşağıya çıkarılmıştır”

 

“6111 Sayılı bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanundan yararlanarak borçlarını taksitlendirmiş olan vatandaşlarımızın içinde bulunduğumuz bu eylül ayının sonunu kadar 3.ncü taksitlerini ödemeleri gerekmektedir.

 

Bilindiği üzere mükelleflerimiz bu yasa kapsamında yapılandırdıkları borçlarının ilk taksitlerini mayıs veya haziran ayında, ikinci taksitlerini temmuz ayında ödemiş olup, üçüncü taksitlerini ise içinde bulunduğumuz bu eylül ayının sonuna kadar ödemeleri gerekmektedir.

 

Bu yasa ile getirilen kolaylıklardan yararlanmanın önemli bir şartı da; hem taksitlendirilen borçların en fazla iki taksidinin, hem de cari yıla ait beyan edilen yıllık gelir / kurumlar vergisi, gelir stop, KDV, ÖTV veya damga vergilerinin en fazla iki dönem ödemesinin geciktirilmemesi gerekmektedir.

 

 Diğer bir ifade ile, mükelleflerimiz en fazla iki taksiti yasal süresinde ödememeleri halinde söz konusu kanun hükümlerinden yararlanma hakkını kaybedeceklerdir.

 

Hakkı kaybolan bu mükelleflerimizin ödenmeyen borçları yapılandırma öncesi haline dönüşecek ve gecikme zammı ile birlikte 6183 Sayılı kanun hükümlerine göre haciz dahil olmak üzere her türlü cebri takibe tabi tutulacaktır.

 

Bu nedenle geçmiş olan iki taksitten birini ödemeyen veya geciktiren mükelleflerimizin son ödenme süresi 30 Eylül Cuma günü olan 3.ncü taksitlerini, 30 Kasım Çarşamba günü ödenecek olan dördüncü ve bu şekilde ay aşırı ödenecek müteakip taksitlerini aksatmamaları büyük önem arz etmektedir.

 

 Bu yüzden mükelleflerimizin üçüncü taksitlerini bu ayın son gününü beklemeden bir an önce banka şubelerine veya vergi dairelerine ödemelerinde fayda bulunmaktadır.

 

Öte yandan 1985 model ve daha eski motorlu taşıtları kapsayan Hurda yasası için başvuru süresi de 31 Aralık 2011 de sona ermektedir.

 

Bilindiği üzere 1985 ve daha eski model araçlar , motorlu taşıt vasfını yitirmiş veya mevcut olmayan 1998 ve daha eski araçlar ile Temmuz 2003 tarihinden önce çalınan veya trafikten çekme belgesi olan araçlar için bu düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin de vakit kaybetmeden ilgili vergi dairelerine başvurularını yapmaları kendi menfaatleri icabıdır. "denildi.

www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.