Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Van'da esnaf kepenk açamadı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Van'da esnaf kepenk açamadı

Ekonomi

Türkiye'nin birçok ilinin yanı sıra dün Van'da da, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etme bahanesiyle PKK'lı çetelerin çıkardığı olaylardan dolayı bugün de Van'da esnaflar kepenk açamadı.

Dün öğle saatlerinde Van’da çıkan olaylardan dolayı birçok esnafın dükkanı ve iş yeri yakılırken, bir çok esnaf da ciddi anlamda zarar gördü. Gergin havanın bugün de devam etmesi nedeniyle eczane ve fırınlar haricinde esnaflar kepenklerini açamadı.

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto bahanesiyle, özellikle mütedeyyin insanların ev, işyeri ve araçlarına saldıran İslam düşmanı PKK’nın çetelerinin taşkınlıkları gece geç saatlere kadar devam etti. Van’da çıkan olaylarda birçok araç ve iş yeri ateşe verilirken, birçok market ise saldırganlarca yağmalandı.

2011 yılında meydana gelen depremlerden sonra büyük bir zarar gören Van esnafı, depremden sonra toparlanmaya başlarken, PKK’lı çetelerin saldırılarına uğrayan birçok esnaf büyük zarar gördü.

Van’da dün çıkan olaylar gece geç saatlere kadar devam ederken, bazı bölgelerdeki MOBESE direkleri devrilerek tahrip edildi.

Öte yandan Van’ın Erciş ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Van’da ise asker ve polis yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlemlendi. (İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.