Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa'nın taze peyniri tezgâhlardaki yerini aldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa'nın taze peyniri tezgâhlardaki yerini aldı

Ekonomi

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde taze peynir tezgahtaki yerini alırken uzmanlar taze peynirle ilgili Brusella hastalığına dikkat çekti.

Hayvan besicileri yağan aşırı yağışlardan dolayı yağışların peynir bolluğunu beraberinde getirdiğini belirtiler.

Kış mevsiminde yağan aşırı yağışlardan dolayı mera alanlarında iyi beslenen hayvanlardan iyi derecede süt elde edildiği ifade eden peynir satıcısı Veysi Durmaz, yağışların peynir bolluğuna neden olduğunu söyledi.

Durmaz, "Kış dönemi boyunca beklediğimiz yağışı gördük, bu yağışlar mera alanında hayvanlarımızın iyi beslenmesine neden oldu. Ceylanpınar da 20 yıldır bu işi yapıyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Ceylanpınar peynirini Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyoruz. Vatandaşlarımız güzel, temiz ve sağlıklı peynir almak için özelikle Brusella aşısının yapılıp yapılmadığını sorsunlar. Brusella aşısı yapılmamışsa aldıkları peynir onları zehirler vatandaşlar buna dikkat etmelidir. Fiyatlar geçen seneye orantılı bir şekildedir, Şu an taze peynirinin kilosunu 7 liradan satışa sunuldu, önümüzdeki günlerde de bu fiyatın sabit kalacağını da umut ediyoruz" dedi.


Brusella Hastalığına dikkat!

Brusella hastalığının hayvanlardan insanlara süt ve süt ürünleri yoluyla bulaşan, önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu haline geldiğini belirten uzmanlar, peynir veya diğer ürünler yapılırken sütün iyi kaynatılmaması sonucu mikropların ölmediğini ve bu mikropların uzun süre yaşayabildiğini, Brusella’nın, enfekte hayvanların sütlerinin kaynatılmadan tüketilmesi ve taze peynirin tüketilmesiyle daha çok ortaya çıkan bir hastalık olduğunu, hastalığın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak görüldüğünü kaydettiler. (Mustafa Kaynak- İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.