Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa'da Geçen Kerkük Yumurtalık boru hattına saldırı!..
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa'da Geçen Kerkük Yumurtalık boru hattına saldırı!..

Ekonomi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kerkük-Yumurtalık boru hattına Şanlıurfa il sınırları içinde yapılan saldırı nedeniyle dün geceden itibaren Türkiye'ye yönelik petrol sevkiyatının durduğunu açıkladı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Kerkük-Yumurtalık boru hattına Sanliurfa'da düzenlenen saldiri sonrası petrol akışının durduğunu açıklamasının ardından Türkiye tarafında konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

IKBY) Doğal Kaynaklar Bakanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, "Türkiye sınırları içinde Şanlıurfa'daki sabotaj nedeniyle Kürdistan Bölgesi'nden Ceyhan Limanı'na yapılan petrol sevkiyatı durmuştur" ifadeleri kullanıldı.
"Saldırı Kürt halkının rızkına yönelik"


Açıklamada Peşmerge güçlerinin IŞİD'e karşı yürüttüğü savaşa ve IKBY'deki ekonomik krize değinilerek, "Bu saldırı doğrudan Kürdistan Bölgesi'nde yaşayan halkın rızkına yöneliktir. Hükümet, IŞİD'e karşı savaşan Peşmerge güçlerinin maaşlarını ve ihtiyaçlarını da bu petrol hattından sağlamaktadır." denildi.

"Saldırıyı şiddetle kınıyoruz"

Türkiye'den saldırıları durdurması ve güvenliği arttırması talebinin dile getirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye hükümetinden güvenlik önlemlerini arttırmasını talep ediyoruz. Çünkü bu tür saldırılar Kürdistan Bölgesi'nde yaşayan halka büyük zarar vermektedir. Petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle hükümetimiz Peşmerge maaşlarını güçlükle karşılamaktadır. Çünkü petrol geliri oldukça azalmış durumda. Bu saldırı Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge güçlerinin terörizme karşı mücadelesine büyük zarar vermektedir."

Tüm açıklamalara karşılık Türkiye tarafından konuyla ilgili herhangi bir açıklamanın gelmemesi kafalarda soru işareti oluşturdu.

'Şanlıurfa bölgesinde sabotaj' iddialarını sorduğumuz Şanlıurfa Valiliği ise il sınırları içinde boru hattına yönelik herhangi bir sabotajin olmadığını belirtti.

Bu durumda petrol sevkiyatının neden durdurulduğu merak konusu olurken, Turkiye'nin konu ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor. (Osman Gulebak-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.