Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa'da Fıstık Yetiştiriciliği Paneli
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa'da Fıstık Yetiştiriciliği Paneli

Ekonomi

Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Türkiye'nin fıstık üretiminde, dünyada 3'üncü sırada bulunduğunu söyledi.

Harran Üniversitesi, Türkiye’de tarım öğretiminin 167. yılını, yapılan bir programla kutladı.

10 Ocak 2013 Perşembe günü, Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen program, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı.

Daha sonra Ziraat Fakültesi Anfisinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden programa, Şanlıurfa Vali yardımcısı Soner Zeybek, Şanlıurfa Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Al, Rektör vekili Prof. Dr. A.Ziya Karakılçık, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr Ali Rıza Öztürkmen, Şanlıurfa ve Gaziantep’ten kamu kurum ve sivil toplum yetkilileri, Ziraat Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldılar.

Programda, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. M.Ali Çullu, Ziraat Fakültesi öğrencisi Fahriye Mermer, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr Ali Rıza Öztürkmen, Rektör vekili Prof. Dr. A.Ziya Karakılçık birer konuşma yaptılar.

Tarım ve tarım öğretiminin öneminin belirtildiği konuşmaların ardından tören GAP Alanında Fıstık Yetiştiriciliği konulu panelle devam etti.

Moderatörlüğünü Prof.Dr Bekir Erol Ak’ın yaptığı panele, Doç. Dr İzzet Açar, Prof.Dr Abuzer Yücel, Bahyeddin Tatlı(Urfa Fıstıksan. Tic. Ltd.Şti) Mustafa Aktar (fıstık üreticisi) konuşmacı olarak katıldı.

Panel sonunda katılımcılara plaket takdimi yapıldı.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.