Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa'da don ve dolu mercimeği olumsuz etkiledi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa'da don ve dolu mercimeği olumsuz etkiledi

Ekonomi

Tahıl hasadının sona erdiği GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da, bu yıl yaşanan bol yağışların buğday ve arpayı olumlu etkilerken yaşanan don ve dolu yağışının da mercimeği olumsuz etkilediği belirtildi.



Tahıl ambarı olarak da bilinen GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da tahıl hasadı sona erdi. Bu yıl yüksek yağışların düştüğü Şanlıurfa’da buğday ve arpanın rekoltesinin yükseldiği belirtilirken, son aylarda yaşanan don olayları ve dolu yağışlarının ise bazı bölgelerde mercimeği olumsuz etkilediği belirtildi.

Uzmanlar mercimekteki verimin düşmesi ile önümüzdeki dönemlerde çorba fiyatlarının artabileceğine dikkat çekerken, ekmekte fiyatların sabit kalabileceği belirtildi.

Yağışların fazla olmasından dolayı saman üretiminin de olumlu yönde etkileneceği belirtildi.

Bol yağışlı geçen sezonda saman üretiminde yüzde 60 ile 70 oranında artış görüldüğü belirtilirken, verimin artmasıyla birlikte saman fiyatları da yüzde 50 ile 60 oranında düşmesinin beklendiği ve bu durumunda hayvancılık alanında da önemli bir yere sahip bölgede hayvancılık yapanları olumlu etkileyeceği belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya buğdayın bu yıl hem rekolte hem de kalite açısından yüksek bir seviyede olduğunu belirterek, “Verimin yüksek olmasının sebebi yağış miktarının fazla olmasından kaynaklanıyor. Don ve dolu buğday ve arpayı olumsuz yönde etkilemedi ama ağırlıklı olarak mercimeği olumsuz etkiledi.” dedi. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.