Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Üretici ile tüketici aracısız buluşuyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Üretici ile tüketici aracısız buluşuyor

Ekonomi

Sivas'ta yeni kurulacak köy pazarı sayesinde çiftçi üreticiler ile şehirdeki tüketiciler aracısız buluşacak.

 Sivas’ta yeni kurulacak köy pazarı, çiftçi üreticiler ile şehirdeki tüketicilerin aracısız buluşmasına olanak sağlayacak.

Haftanın Çarşamba günleri kurulacak pazarda sadece ziraat odalarına kaydı bulunan çiftçiler satış yapabilecek. Söz konusu pazarda, köyde üretilen yumurta, süt, süt ürünleri, meyve ve sebze gibi ürünler tüketiciye doğrudan ulaştırılmış olacak.

Pazar yeri için köy ve ilçe terminaline en yakın pazar yeri olan Yenişehir Semt Pazarı tercih edildi. Böylece aynı pazar yerinde Çarşamba günleri köy üretici pazarı, Cumartesi günü normal semt pazarı, Pazar günü ise eski eşya pazarı kurulmuş olacak.

Sivas artık organik beslenecek

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, sağlıklı ve organik gıdanın önemine vurgu yaparak, “Biz köylerimizde üretilen ürünlerin doğrudan tüketiciye ulaşmasına katkı sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda köyde ürünü yetiştiren vatandaşlarımızın da ürünü satarak para kazanmasını ve yaşadığı yerde mutlu olmasını istiyoruz. Bu nedenle her hafta Yenişehir Semt Pazarı’nda ‘Köy Üretici Pazarı’ kuracağız” dedi. (Veysi Siyah - İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.