Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
TÜİK'ten Son Dakika Açıklaması! Enflasyon Tek Haneye Düşmüş!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

TÜİK'ten Son Dakika Açıklaması! Enflasyon Tek Haneye Düşmüş!

Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aylık olarak düzenli bir şekilde açıklanan enflasyon rakamlarına göre Eylül ayı enflasyon rakamları tek haneye düştü.

 TÜİK verilerine göre Eylül ayında yıllık enflasyon TÜFE'de yüzde 9,2'ye düştü. Ayrıca Eylül'de Çekirdek enflasyon ise 7,54'e düştüğü verilere yansıdı. 2017 yılının Temmuz ayından beri çift hane devam eden enflasyon rakamları iki yılın ardından ilk kez bu ay tek haneye düştüğü açıklandı.
TÜİK verileri ışığında yaşanan değişimlere göre 2019 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %0,99, bir önceki yılın Aralık ayına göre %8,42, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,26 ve on iki aylık ortalamalara göre %18,27 artış gerçekleşti.

Aylık en yüksek artış %2,15 ile konut grubunda oldu

Ana tüketme grupları haysiyetiyle 2019 seneyi Eylül ayında endekste yer alan gruplardan, giyim ve kundurada %2,13, muhtelif mülk ve hizmetlerde %2,09, içkili meşrubatlar ve tütünde %1,79 ve eriştirmede %1,61 çoğalış asıllaştı.

Aylık en fazla düşüş gösteren grup %0,60 ile yiyecek ve içkisiz meşrubatlar oldu

Ana tüketme grupları haysiyetiyle 2019 seneyi Eylül ayında endekste yer alan gruplardan cümbüş ve kültürde %0,53 ve haberleşmede %0,07 düşüş asıllaştı.

Senelik en fazla çoğalış %43,86 ile içkili meşrubatlar ve tütün grubuna reelleşti

TÜFE'de, bir evvelki senenin aynı ayına göre sıhhat %15,41, muhtelif mülk ve hizmetler %14,98, restoran ve oteller %14,87 ve eğitim %14,00 ile çoğalışın yüksek olduğu öteki ana tüketme gruplarıdır.

Eylül ayı enflasyon sayıları söylendi! Faruk Erdem'den ehemmiyetli söylemeler

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) aylık %0,99 arttı

İşlenmemiş besin mahsulleri, enerji, içkili alkoller ve tütün ile altın hariç TÜFE'de 2019 seneyi Eylül ayında bir evvelki aya göre %0,99, bir evvelki senenin Aralık ayına göre %7,95, bir evvelki senenin aynı ayına göre %8,90 ve on iki aylık ortalamalara göre %17,56 çoğalış asıllaştı.

Eylül 2019'da endekste içerilen 418 maddeden; 42 maddenin vasati maliyetlerinde başkalaşım olmazken, 292 maddenin vasati maliyetlerinde çoğalış, 84 maddenin vasati maliyetlerinde ise düşüş gerçekleşti.
Kaynak: Sabah


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162

Notice: Undefined variable: uyeid in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 355

Yorumlar (1)

Nevzat 5 Yıl Önce

Sizden ne politikaci nede insan olur bankalar sizden soruluyor merkez bankası sizde yalandan kim ölmüş sayın bakan bey emekliyenbusene yüzde beş yapmışsınız elektirige yuzde elli. Dogalgaza yüzde 40 Allah bu garibanlarıoyaliyorsinuz yalanlarla. Eflasyon yoksa niye sayın erdogan bey idririm.yapacagina neden yüzde 50 zam yapar onu açıklaya bilimisin.sayın bakan beysecim zamanı öyle bir yenilgi alacaksınızkimehepe bile sizi kurtaramayacbunuda bir yere yaz bakan.bey sizler.ancakfakirfukaranin ekmegine zm yaparsınız

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.