Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Trafik sigortalarına yeni düzenleme: tek poliçeye dönecek!..
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Trafik sigortalarına yeni düzenleme: tek poliçeye dönecek!..

Ekonomi

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "bugünlerde yapacağımız bir düzenlemeyle kasko ile trafik sigortasının içeriğini bir arada göz önünde bulundurup tek bir poliçeye dönüştüreceğiz" dedi. Bakan Yıldırım bu açıklamasıyla trafik sigortalarındaki yeni düzenlemelerin yolda olduğu işareti verdi.

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde konuşan Yıldırım, birtakım yasal boşluklardan yararlanılarak sigorta kapsamındaki hasarların miktarının artırıldığını söyledi.

Yıldırım, "Sigorta şirketleri de buna dayanarak -tabii bu bir havuz- oradan primlerini artırdılar ama bugünlerde yapacağımız bir düzenlemeyle belki de alternatiflerden bir tanesi, kasko ile trafik sigortasının içeriğini bir arada göz önünde bulundurup tek bir poliçeye dönüştürerek ve bu yasal boşluktan kaynaklanan istismarın da önüne geçerek yeni bir sigorta sistemini devreye sokacağız" diye konuştu.

Hükümetin üzerinde çalıştığı tasarıyla Yargıtay tarafından 2011 yılında kaldırılan “kusur indirimi” uygulaması yeniden hayata geçirilecek.

Kasko ile trafik sigortasının tek bir poliçede toplanması da gündemde.

Ayrıca, Hazine Müsteşarlığı, sektörün uyguladığı prim oranlarını takip edecek.
Kaynak: milliyet


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.