Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Taş kömürü ithalatı arttı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Taş kömürü ithalatı arttı

Ekonomi

HABER MRK - TÜİK verilerine göre son 5 yıllık dönemde taş kömürü ve linyit üretim miktarları düşerken, taş kömürü ithalatı arttı.

TÜİK verilerine göre kömür üretimi 2015 yılında 44 milyon 129 bin 524 ton oldu. Son 5 yıllık dönemde ise taş kömürü ve linyit üretim miktarları düşerken, taş kömürü ithalatı arttı.

Türkiye'de kömür cinslerine göre toplam üretim miktarına (taş kömürü, linyit ve asfaltit) bakıldığında yüzde 95’inin linyit, yüzde 3’ünün taşkömürü ve yüzde 2’sinin de asfaltit kömüründen oluştuğu görüldü. Son beş yıllık dönemde taşkömürü ve linyit üretim miktarları düşerken, taş kömürü ithalatı arttı. 

Linyit kömürünün yüzde 89’u termik santrallerde tüketildi

Katı yakıtların 2015 yılında teslimat yerlerine göre dağılımları incelendiğinde; linyitin yüzde 89’u ve taşkömürünün yüzde 44’ü termik santrallerde tüketildi. Linyit kömürü sanayide yüzde 6 oranında tüketilirken taşkömürünün yüzde 21’i kok tesislerinde, yüzde 8’i ise sanayide tüketildi.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.