Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa'da Tarımsal sulamada kaçak kullanım ürkütücü boyutlarda
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa'da Tarımsal sulamada kaçak kullanım ürkütücü boyutlarda

Ekonomi

Şanlıurfa'da Tarımsal sulamada kayıt dışı elektrik kullanımı ürkütücü boyutlarda. peki kaçak kullanım oranı ne kadar? DEDAŞ neden çiftçinin hesabına bloke koyuyor?

Dicle Elektrik, sulamada kullandığı tarımsal sulamada kullanılan kayıp kaçan oranını açıkladı. Şirket kayıp kaçak oranının %92'lere vardığını açıkladı.

TARIMSAL SULAMADA KAYIT DIŞI KULLANIM %92
Tarımsal sulamada kayıt dışı elektrik kullanımının yüzde 92 düzeyinde bulunduğu, her yıl yaklaşık 1.6 milyar liralık elektrik enerjinin bedeli ödenmeden kullanıldığı Dicle Elektrik bölgesinde, kullanılan elektriği kayıt altına alabilmek için çok yönlü çalışmalar yapılıyor. Bir yandan özelleşme sonrasında elektrik tedarik işini üstlenen Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesinde bulunan ve tarımsal sulamada en fazla kayıt dışı elektrik kullanılan 6 ilde kaçak kullanım ile mücadele yürütüyor. Enerji şirketi, mobil ekipler ile sahada kaçak elektrik denetimleri yaparken, teknolojik yatırımlar ile de bunun önüne geçmeye çalışıyor.


Kayıt dışı elektrik ile mücadelede hükümet de enerji şirketlerini yalnız bırakmayarak, ek tedbirler almayı ihmal etmiyor. Elektrik ile sulama yapan çiftçilerin tarımsal destekleme primlerine bloke konulması da bu tedbirlerden birini teşkil ediyor.

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.