Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Tarıma dayalı destek hakkında tebliğ yayımlandı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Tarıma dayalı destek hakkında tebliğ yayımlandı

Ekonomi

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde, tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi hakkındaki tebliğ resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

 Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi hakkındaki tebliğin resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Muş İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi hakkında tebliğ 26.10.2014 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Destekleme başvuru süresi tebliğin yayımlanma tarihinden itibaren 60 gündür. Yatırımcılar uygulama rehberine bakanlığımızın resmi web sitesinden (www.tarim.gov.tr) veya İl Müdürlüğümüzden ulaşabileceklerdir.” denildi.

Bakanlığın yüzde 50’si hibe yoluyla desteklenecek olan yatırımların konuları ile ilgili olarak açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar. Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı. Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgâr enerjisi üretim tesisleri. Tarımsal Üretime Yönelik modern sabit yatırım projeleri. Hayvansal orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması olarak özetlenebilir. 9’uncu etap başvurularda, hibeye esas proje bütçeleri konularına göre 1 milyon lira ve 3 milyon lira arasında değişmekte olup yatırım projeleri en geç 01.12.2015 tarihinde tamamlanmalıdır.” (Sezer Özer-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.