Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Taksitini erkenden ödeyene indirim geliyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Taksitini erkenden ödeyene indirim geliyor

Ekonomi

Yeni Tüketici Kanun Tasarısı taksitlerini süresinden önce ödemek isteyenlere faiz ve komisyonda indirim hakkı getiriyor.

Tüketici aldığı ürünün, ücretsiz onarımını yaptırabilecek ya da malı ayıpsız misliyle değiştirebilecek. Tasarıyla ürünlerdeki ayıp ağır kusur ya da hileyle değiştirilmişse zaman aşımı süresi kalkacak.
Hürriyet'in haberine göre; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanarak Meclis'e gönderilen tasarıya ile tüketici vadesi gelmemiş taksit ödemesinde veya kredi borcunun tamamını erken ödeyebilecek. Satıcı erken ödenen miktara göre gerekli faiz ve komisyon indirimi yapmakla yükümlü olacak.

Belirli süreli kredinin erken ödenmesi durumunda da bankalar erken ödeme tazminatı isteyebilecek.

Hilede zaman aşımı yok

Daha uzun süre belirtilmediği takdirde ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa da malın teslim tarihinden itibaren iki yıl zaman aşımına tabi olacak. Süre konut veya tatil amaçlı taşınmazın tesliminden itibaren beş yıl olacak. Ayıp, ağır kusur veya hileyle gizlenmişse zaman aşımı hükümleri uygulanmayacak.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.