Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Son Dakika KDV Düzenlemesi: Yeni Dönem 1 Nisanda Başlıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Son Dakika KDV Düzenlemesi: Yeni Dönem 1 Nisanda Başlıyor

Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın müjdesini verdiği ikinci el otomobil ticaretindeki katma değer vergisi (KDV) uyuşmazlığı sorununun çözümüne ilişkin düzenleme yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın önceki gün 9. Otomotiv Kongresi'nde müjdesini verdiği ikinci el otomobil ticaretindeki katma değer vergisi (KDV) uyuşmazlığı sorununun çözümüne ilişkin düzenleme yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, ikinci el araç alınırken uygulanan KDV oranı, satılırken de geçerli olacak.
Kararda, "İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden mükelleflerce bu kararın birinci maddesinin (a) bendinde belirtilen vergi oranı uygulanarak satın alınan araçların tesliminde, bu araçların alımında uygulanan katma değer vergisi oranı uygulanır" denildi.
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, düzenlemenin sektör için önemine değinerek, "KDV uygulamasının bu şekilde çözülmesi sektörümüzün önünü açacaktır" diye konuştu.
Düzenlemeyle aracın hangi KDV oranından alındıysa satışta da o oranla KDV'lendirileceğini belirten Erkoç, "Bundan böyle ikinci elde araç hangi KDV ile alındıysa aynı KDV ile satılacak" ifadesini kullandı.

YENİ DÖNEM 1 NİSAN'DA
1 Nisan'dan itibaren ikinci el otomobil ticaretinde de yeni dönem başlayacak. Ekspertiz raporu ve garanti zorunlu olurken, kilometre düşüren, hasarı gizleyenlere büyük yaptırımlar geliyor. Yapılan değişiklikle birlikte daha önce sadece alıcı talep ederse alınan ekspertiz raporu artık zorunlu hale geliyor.
Kaynak: Sabah


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.