Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şiddet olayları altın sektörünü de etkiledi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şiddet olayları altın sektörünü de etkiledi

Ekonomi

Bölgede artan şiddet olayları nedeniyle ekonomik çöküş yaşanırken, kuyumcu esnafı da zor günler yaşıyor.

Bölgede özellikle de Diyarbakır’da yaşanan şiddet olayları piyasaların dengesini bozarken, sıkıntı yaşayan bir diğer iş sektörü de kuyumcular oldu.

İstikrarlı bir hükümet kurulmadan altın piyasanda dalgalanmanın devam edeceğini belirten kuyumcu esnafı, son dönemler satışların sıfır noktasına geldiğine dikkat çektiler.

Diyarbakır’da kuyumculuk yapan Ömer Akgül, gergin bir ortam olduğunu ve bundan dolayı altın piyasasında ciddi bir dalgalanma yaşandığını ifade etti.

Tüm sektörlerin ciddi bir durgunluk ile karşı karşıya kaldığını belirten Akgül, istikrarlı bir hükümet kurulmayana ve çatışmalar sonlanmayana kadar bu ekonomik sıkıntıların süreceğini ifade ederek, “Diyarbakır esnafı çok ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Özellikle altın sektörü olumsuz yönde etkilenmektedir. Bu belirsizlik ve gergin ortam yüzünden kuyumcu esnafı iş yerlerini kapatmak zorunda kaldılar.” dedi.

Akgül, “Altın fiyatları yüksek olduğu için kimse altın alamıyor. Yatırımcı da yatırımdan kaçıyor. Satış yok, sıfır denecek kadar az. İnşallah seçimden sonra bu gergin ortamın bitmesini umut ediyoruz.” diye konuştu. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.