Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa’da spekülatörlere göz açtırılmayacak
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa’da spekülatörlere göz açtırılmayacak

Ekonomi

Şanlıurfa’da son dönemlerde fiyat artışına neden olan spekülatörlere yönelik denetimler sıklaştırıldı.

Konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Ticaret İl Müdürü Nazan Sezer’ın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada fiyatların aylık değişimleri incelenirken, normalin üzerindeki artışlarla ilgili gerekli işlemler başlatıldığı açıklandı.
İşte o açıklama:

BİLGİ NOTU
Ülkemizdeki döviz kurundaki artışı ve geçici dalgalanmaları bahane edip fiyatları artıran spekülatörlere yönelik 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ve ilimizde de Şanlıurfa Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yürütülen denetimler yoğun bir şekilde devam etmektedir.

“Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’nde bahsi geçen “Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak” ibaresi gereğince yürütülen denetimlerde fiyatların aylık değişimleri incelenirken, normalin üzerindeki artışlarla ilgili gerekli işlemler denetim ekiplerince başlatılmıştır.

Söz konusu denetimler, tüm sektörleri kapsayacak şekilde ve üreticiden tüketiciye adım adım tüm halkalar incelenerek devam edecektir.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162

Notice: Undefined variable: uyeid in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 355

Yorumlar (1)

Ahmet SAĞIR 6 Yıl Önce

Ticaret Bakanlığı spekölatörlere başlayacaksa öncelikle akaryakıt istasyonlarından başlasından ülke genelinde LPG fiyatları neden Şanlıurfa da pahalı Türkiyenin en pahalı LPG litre fiyatı URFADIR. bu bir fırsatçılık değilmidir?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.