Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa TKDK Türkiye Birincisi Oldu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa TKDK Türkiye Birincisi Oldu

Ekonomi

ŞANLIURFA TKDK 937,6 MİLYON TL YATIRIM BAŞVURUSU TALEBİ İLE TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Şanlıurfa TKDK İl koordinatörlüğüne,11.Başvuru Çağrı kapsamında, Bitkisel üretim, Zanaatkârlık ve katma değerli ürünler, Kırsal turizm, Arıcılık, Su ürünleri yetiştiriciliği, Gıda işleme, Yenilenebilir enerji ve Makine park sektörlerinde toplam 937,6 milyon TL yatırım tutarında 213 proje başvurusu alarak Türkiye birincisi olmuştur.

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, pandemi koşullarına rağmen Şanlıurfa olarak Türkiye genelinde bugüne kadar ki en yüksek sayı ve tutarda yatırım başvurusunu aldıklarını söyledi. Dr. Yetim, yaptığı açıklamada, bugüne kadar Şanlıurfa’da 874 Milyon TL yatırım bedeline sahip, başta çiftlikler olmak üzere farklı alanlarda 551 projeye toplamda 469 milyon hibe sağladıklarını, tamamlanan bu projelerde yaklaşık olarak 3000 kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Dr. Yetim, alınan bu yeni projeler için yüksek miktarda sağlanacak olan hibe destekleri ile çiftçinin ürünlerinin Şanlıurfa’da işlenerek katma değerli ürünlere dönüştürülmesi ile birlikte, genç nüfusun yoğun olduğu ve işsizlik sorununun yaşandığı Şanlıurfa’da önemli derecede istihdama ilave katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Şanlıurfa’ya önemli derecede istihdam ve katma değer sağlayan bu yatırımların uygulanması için gece gündüz demeden görev alarak bu başarıyı Şanlıurfa’ya kazandıran TKDK personeline teşekkür ettiğini belirten Dr. Yetim, “Projelerin başta yatırımcılarımız olmak üzere tüm Şanlıurfalılara hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.