Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa çırçırcıları bir arada
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa çırçırcıları bir arada

Ekonomi

"GAP illeri Çırçır-Presse işletmelerinin koordinasyon ve işbirliklerinin geliştirilmesi ile Kümelenme toplantısı" Şanlıurfa Ticaret Borsası, GATEM(Güneydoğu Anadolu Diyarbakır Tarımsal Araştırma Enstitüsü) ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Şanlıurfa Grup Başkanlığı'nın da katkıları ile Şanlıurfa ilimizde yapıldı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu tarafından yürütülen Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programına, Güneydoğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü (GATEM) tarafından sunulan ve kabul edilen `GAP illeri Çırçır-Presse İşletmelerinin koordinasyon ve işbirliklerinin geliştirilmesi ile kümelenme Projesi`nin bilgilendirme toplantısına; Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, GATEM Müdürü Dr. Zübeyir Türk, Proje Koordinatörü Remzi Ekinci ile Şanlıurfa Çırçır-Presse İşletme sahipleri katıldı.

Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan; GATEM Müdürü Dr. Zübeyir Türk, toplantının çırçır presse işletmelerinin mevcut sorunlarının çözümüne ve tek balya sistemlerine geçişlerine olanak sağlanacağını söyledi.

Türk, `Proje sonunda Çırçır-presse işletmelerinin kalite standartları belirlenmiş iyi bir marka imajına sahip üretim hacmini artırmış, kümelenme faaliyeti ile tekstil sektörünün alt sektörleri veya diğer bölgelerdeki işletmeler ile rekabet edebilecek işletmelere dönüşmelerine katkı sağlanacaktır. Böylece bölgenin sosyo-ekonomik yapısının iyileşmesine katkı sağlayacaktır``şeklinde konuştu.

Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ali Çiçek ise yaptığı konuşmasında; "Tekstil sektörünün kapasitesi ve önemi her geçen gün ivme kazanarak artmaktadır. Özellikle GAP'ın sonuçlanması ile sulanabilir tarım arazi varlığının artması pamuk üretiminin önemli ölçüde artış göstermesine olanak sağlamaktadır. Bu artış bölgede pamuğa dayalı sanayinin gelişmesini de sağlamıştır. Çırçır işletmelerimizin varlığı, üretimi ve bölgenin sosyo-ekonomik yapısına sağladığı katkı bölgenin önemini artırarak stratejik bir konuma gelmesine katkıda bulunmuştur." şeklinde konuştu.

www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.