Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Pamuğa Ambalaj Darbesi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Pamuğa Ambalaj Darbesi

Ekonomi

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Üyesi Ali Çiçek, naylon çuvallara konan pamukların sanayiciyi zarara uğrattığını söyledi.



Yılın ilk mahsulü kütlü pamuğu 2.5 (2 lira 50 kuruş) TL’den alan Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve Ferhat Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçek, naylon çuvallara konan pamukların çırçırcıları ve sanayicileri ciddi anlamda zarara uğrattığını söyledi.

Pamukta kirliliğin ciddi bir sorun olduğunun altını çizen Çiçek, geçen yılki pamukların hala satılamadığını ve naylon çuvalların pamuk kalitesini düşürdüğünü kaydetti.

Şanlıurfa pamuğunun çok kaliteli olduğunu belirten Çiçek, çiftçilerin pamuk toplarken naylon çuval kullanmaması gerektiğini vurguladı. Çiçek; “ naylon çuvallarda getirilen pamuktan; iplikçi, dokumacı ve boyacı zarar görüyor. Naylon çuvallar pamukta abrajın meydana gelmesine neden oluyor. Bu durumda kumaş boyası tutmuyor. Bu nedenle pamuk, iplik ve kumaş çöpe gidiyor. Durum böyle olunca hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisi zarara uğratılıyor. Bunun vebali pamuğu bilinçsizce toplayan çiftçinin boynunadır bunu bilmeyen çırçırcılar da bu vebale ortak oluyor.” diye konuştu.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.