Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Lazer Kesim Makinası
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Lazer Kesim Makinası

Ekonomi

Lazer kesim makinesi, bir kontrol düğmesi yardımıyla iki boyutlu bir programdan kesmenizi veya kazımanızı sağlayan bir makinedir. Yüksek güçte başlatılan bir lazer, kırılgan bir yüzeye odaklanır ve bu nedenle onu keser veya sıyırır.

Lazer kesim makinesi, bir kontrol düğmesi yardımıyla iki boyutlu bir programdan kesmenizi veya kazımanızı sağlayan bir makinedir. Yüksek güçte başlatılan bir lazer, kırılgan bir yüzeye odaklanır ve bu nedenle onu keser veya sıyırır.

Lazer kaynaklanabilir veya darbeli olabilir. CO2 kaynaklı lazer en yaygın kullanılan lazerdir. Darbeli lazere göre çok daha fazla malzemeyi ve daha yüksek hızda kesmeyi sağlar. Diğer lazerlere göre daha güvenilir, verimli, sağlam ve kullanımı kolay olarak kabul edilir.

Popüler inanışın aksine, bir FabLab'de 3D yazıcılardan daha fazla lazer kesici vardır. Ancak lazer kesim makinesi sadece üreticilerin bir ayrıcalığı olmayıp birçok endüstride uygulama alanına sahiptir.

Lazer Kesiciler Üretim Tarihleri

1967'de Peter Houldcroft, gaz destekli odak nozül kesme işlemini icat etmiştir. İki yıl sonra, Birleşik Krallık ilk CO2 lazer kesiciyi piyasaya sürmüştür.

Kendin Yap programlarının giderek daha açık ve kolay erişilebilir olmasıyla Fablab ve CAD, lazer kesiciyi doğmuştur. Şu anda kullanımı nispeten yaygındır. Günümüzde lazer kesiciler çeşitli endüstrilerde kullanılır. 3D baskı gibi diğer süreçlerle birlikte lazer kesim makinesi, üretim ve araştırma için büyük olanaklar yaratmıştır.

Lazer Kesicilerde Ne Tür Malzemeler Kullanılır

Lazerin kesme gücüne bağlı olarak ahşap, pleksiglas, metal, alüminyum, plastik, kâğıt, çelik, paslanmaz çelik, deri, polikarbonat, karton, kumaş, cam vb. ile çalışabilir. Genellikle lazer kesici yatay ve düz yüzeyleri keser. Ancak, üç boyutlu yüzeyleri kazımak da mümkündür.

3D yazıcılarda olduğu gibi, kişisel ve profesyonel lazer kesiciler arasında ayrım yapılır. Kullanılan malzemeler birbirinden farklıdır. Kesici ne kadar hantal ve profesyonel olursa, kullanabileceğiniz malzeme çeşitliliği de o kadar fazla olur. Kişisel lazer kesiciler çoğunlukla kâğıt, karton ve etiket kağıdını keser. Kendin Yap için çok kullanışlıdırlar ve yaratıcılığa büyük özgürlük verirler. Profesyonel lazer kesim makineleri daha büyük, daha güçlü malzemeleri keserler.

Lazer Kesici Kullanılan Yerler

Başta imalat, otomotiv, elektronik, sağlık ve hatta askeri olmak üzere birçok endüstri, lazer kesiciyi üretim süreçlerine dahil etmiştir. Bu nedenle, lazer kesim makinesi fiyatları avantajları ile sunduğu geniş kullanım yelpazesini ve yaratma olanaklarını hayal edebilirsiniz.

Lazer kesim teknolojisi giderek daha hassas hale geliyor. Kırmızı lazer işaretçi konumlandırma, otomatik dikey ayar (otomatik odaklama), zaman göstergesi veya işin tamamlanması için sesli alarm gibi özel özellikler, kurulum ve kesme süresini iyileştirir.

Lazer kesim makinesi kullanmak için iyi bir bilgi birikimi ve dijital dosyanızın hazır olması gerekir; FabLab veya makerpace'de eğitim kursları mevcuttur.

Lazer Kesim Makinesi Maliyeti

Piyasada her çeşit lazer kesiciyi farklı fiyatlarda bulabiliriz. Lazer kesim makinası fiyatları, kişisel kesiciler için farklı, profesyonel kesiciler için arklı fiyat aralıklarında değişebilir. Hacim farkı da önemlidir. Kişisel bir lazer kesim makinesi masaüstüne sığabilirken, profesyonel bir lazer kesim makinesinin çalışma yüzeyi 2210 x 3210 mm'ye kadar olabilir. Makinenin çalışma yüzeyi, lazerin gücüyle kesilebilecek malzemeleri büyük ölçüde belirler.

Profesyonel lazer kesici kullanmak çok farklı boyutlar gerektirir. Geniş bir kesme yüzeyine ve çok çeşitli malzemeleri sayabilmek için bu alete ihtiyacınız olabilir. Çevrimiçi bir lazer kesici hizmeti, tasarımlarınızı ve fikirlerinizi oluşturmanıza size yardımcı olabilir. İhtiyaçlarınızı karşılayacak lazer kesim makinası için https://www.sanayiden.com/lazer-kesim-makinalari adresten satın alabilirsiniz.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.