Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Türkiye'nin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Türkiye'nin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak

Ekonomi

Türkiye, Gazda Rusya ve İran'a bağımlılığımız azaltacak adımı atıyor. Türkiye'nin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak Kuzey Irak gazında ihale 9 Şubat'ta yapılacak. Kuzey Irak gazında ihale Şubat'ta yapılacak. İki yıl içinde başlaması beklenen gaz akışı ile Rusya ve İran'a bağımlılık azalacak. Türkiye'de fiyatlar ucuzlayacak.


Kuzey Irak gazını Türkiye'nin ulusal şebekesine bağlaması öngörülen Şırnak doğal gaz boru hattı yapım işi, A Haber'de yer alan bilgilere göre; 9 şubat 2016'da ihale edilecek.

Botaş'ın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Mardin Doğal Gaz Boru Hattı'nın yaklaşık 35'inci kilometresinde bulunan Serenli Big İstasyonu'ndaki bağlantı vanasından başlayarak yaklaşık 185,1 kilometre uzunluğunda ve 40 inç çapında yüksek basınç doğalgaz boru hattı yapılacak. İhalede işin tamamı için teklif verilecek ve konsorsiyum olarak teklif verilmesi söz konusu olmayacak. Hattın yapım süresi yer tesliminden itibaren 720 takvim günü olacak.

Bölgede en aktif firmalardan biri olan Genel Enerji'nin Başkanı Tony Hayward, "2020'lerin başında 20 milyar metreküp doğalgaz Türk piyasasına akacak. Buradan da Avrupa'ya gidiş olacak" diye konuşmuştu.

Türkiye'nin enerjide alternatiflerinden biri olan Kuzey Irak gazı Türkiye'nin 50 yıllık talebini karşılayacak büyüklükte.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.