Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
KDV'de değişiklik yapıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

KDV'de değişiklik yapıldı

Ekonomi

Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Nihat Taş, KDV'deki usul ve esas değişikliğine ilişkin, meslek mensuplarına eğitim semineri verdiklerini söyledi.



Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Taş, yaklaşık 5 ay önce KDV Genel Tebliği ile KDV kesinti uygulamasına ve bu uygulamadan doğan iade taleplerinin yerine getirilmesine ilişkin usul ve esasların değiştirildiğini belirtti.

Söz konusu değişiklikle bazı teslim ve hizmetlerdeki KDV kesinti oranlarının revize edildiğini, bazılarının yenilendiğini, bir kısmının ise uygulanmasına son verildiğini aktaran Taş, şunları kaydetti:

"Getirilen düzenlemelerle değişikliklerin asıl amaçlarından biri de Kdv kesintiden kaçınma durumudur. Konu, suistimal edilmeye başlanıldığından, bunu önlenmesine yönelik bir değişikliktir. Bu değişikliklerin hayata geçirilmesinde ve uygulamada karşılaşılacak sorunları en aza indirmek için meslek mensuplarımıza yönelik eğitim semineri düzenledik. Eğitimlerimizi de Maliye Bakanlığı eski Kdv Daire Başkanı olan ve bu konuda bir çok kitabı bulunan Kemal Oktar vermiştir." dedi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.