Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Karaköprü Belediyesi'nden önemli bir hizmet
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Karaköprü Belediyesi'nden önemli bir hizmet

Ekonomi

Karaköprü Belediyesi, ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması için ilk adımı attı. Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ilçe halkına seslendi: “Ambalaj atıklarınızı geri dönüşüm kutusuna atınız”


Karaköprü Belediyesi Plan Proje ve Temizlik işleri Müdürlüğünün birlikte hazırladığı proje kapsamında kullanılmayan ambalaj atıkları geri dönüşüm kutusu sayesinde ekonomiye kazandırılacak.

Karaköprü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bahçesinde ambalaj atıklarının ekonomiye kazandırılma projesi tanıtıldı.

Projenin tanıtımına; Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcıları, Karaköprü Belediye Meclis Üyeleri ve birim amirleri katıldı.

Başkan Çiftçi ve beraberindekiler Şanlıurfa’da ilk kez Karaköprü Belediyesi tarafından kullanılacak olan projede yer alan geri dönüşüm aracını ve geri dönüşüm kutularını inceledi.

Proje ile ilgili konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, “Plan Proje Müdürlüğümüz, Temizlik İşleri Müdürlüğümüzle birlikte çevre sağlığını etkileyebilen, çevreye duyarlı ve insanların bilinçlendirilmesine yönelik bir proje geliştirdi. Yapmış oldukları proje neticesinde ambalaj atıkları dediğimiz kağıt, metal, cam ve kartondan oluşan geri dönüşüm maddelerinin depolandığı ve bunların kutulara atıldığı ve o kutulardan günlük almak suretiyle geri dönüşüm amacıyla ekonomiye kazandırılacak bir proje geliştirildi. Projenin tüm detayları tamamlanmış durumdadır. Şimdide tespit edilen yerlere bu geri dönüşüm kutuları bırakılacaktır” dedi.

Karaköprü’de yaşayan vatandaşlara seslenen Başkan Çiftçi şunları söyledi: “Bizim halkımızdan beklentimiz şudur. Hem gençlerimiz, hem çocuklarımız artık çevre kirliliğinin önüne geçmemiz lazım. Bir cam maddesi 3 bin yıl sonra dönüşebiliyor. Bir metal maddesi 300 yıl sonra dönüşüyor. Bunlar bir ömür. Dolayısıyla bizim bu maddeleri çevreye atmamız doğru değildir. Artık mesire alanlarımız, yeşil alanlarımız ve halkımızın yoğun kullandığı alanlarımız var. Bu yerlere ailesi ile birlikte dinlenmeye gelen vatandaşlarımızdan beklentimiz şudur. Bu kutulara geri dönüşüm maddelerinizi atınız. Bizlerde bunu ekonomiye dönüştürelim, ilçemize katkı olsun bizim tüm beklentimiz budur. Bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” Dedi.

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.