Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Karacadağ'da çiftçinin yüzü gülecek
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Karacadağ'da çiftçinin yüzü gülecek

Ekonomi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek Karacadağ Bölgesi’nde yer alan ve sulama amaçlı kullanılan Derbi Göleti’ne bakım ve onarım çalışması yaparak havzaya su vermeye başladı.


Yıllardır atıl durumda bırakılan Derbi Sulama Göleti çevresinde gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmasının ardından 6 bin 400 dekarlık araziye su bırakıldı.

 1980’li yıllarda hizmete açılan ve 3 köyün istifade ettiği ancak yıllardır kullanılamayan gölet, çevresindeki trafoları güçlendirerek, bölge çiftçisinin su ihtiyacına cevap verildi.

İlçedeki en büyük sulama göletlerinin başında gelen Derbi Göleti’nde suyun doluluk oranının yüzde 100’ ü bulması ve bu yılki yağışların fazla olması çiftçinin yüzünü güldürdü.

Karacadağ Bölgesi’nde sondaj çalışmasının çok zor olduğu belirten bölge çiftçisi Muzaffer Kıran,

“Göletimiz 30 senedir atıl durumda. 6 bin dekarın üstünde bir arazinin sulanmasını sağlayan bu göletten 600 aile faydalanıyoruz. Domates, çeltik, pamuk, pirinç v.b gıdalar bu topraklarda yetiştiriliyor. Mesela 2-3 bin dönümlük arazide kendim pirinç üretiyorum. Bu göleti tamizletmesşnde katkısı olan ve bizi hiç yalnız bırakmayan Milletvekilimiz Kasım Gülpınar'a ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç'e çok teşekkür ederiz.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.