Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
"Irak'ın Türkiye mallarına ambargo kararı geçici bir tedbirdir"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

"Irak'ın Türkiye mallarına ambargo kararı geçici bir tedbirdir"

Ekonomi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı, Başika'ya giden Türkiye askerleri nedeniyle iki ülke arasında yaşanan diplomasi krizi neticesinde Irak'ın Türkiye mallarına ambargo koyma kararına ilişkin bir açıklama yaptı.

Türkiye'nin, Irak'ta Musul'un Başika bölgesinde yürüttüğü eğitim faaliyeti üzerine yaşanan diplomasi krizi neticesinde Irak'ın hükumetinin Türkiye mallarına ambargo koyma kararını değerlendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı, Eyüp Bartık, Bağdat İl Meclisi'nin Türkiye mallarına ambargo koymasını geçici tedbir olarak gördüğünü belirtti.

Ambargonun Irak'ın üç ili için geçerli olduğunu öğrendiğini belirten Bartık, Bağdat, Musenna ve Divaniye illerini kapsayan ambargo koyma kararının uzun süreli olamayacağını bu bölgeye de ağırlıklı gıda ihracatı yapıldığınıifade etti.

Bartık, "Bağdat İl Meclisi, Türkiye mallarının şehre girişini yasakladı. Ben bunun geçici tepki koyma olduğunu düşünüyorum. Bu bölgeye ağırlıklı gıda ihracatı yapıyoruz. Tepki Bağdat'la beraber iki ili kapsadığı için geneli yansıtmıyor.”dedi.

Bartık, boykotun il meclisleri düzeyinde kaldığını ve piyasalara yansımasını beklemediklerini de sözlerine ekledi.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.