Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
İki asırlık ağaç'ta yabani kestane bereketi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

İki asırlık ağaç'ta yabani kestane bereketi

Ekonomi

Bitlis'in Norşin ilçesine bağlı Özkavak köyünde bulunan iki asırlık meşe ağacında palamut (yabani kestane) bereketi yaşanıyor.

BİTLİS - Norşin (Güroymak)ilçesine bağlı Özkavak köyünde asırlardır ayakta dimdik duran meşe ağacı, köylüler için hem yazın gölgelik görevini görüyor hem de birçok derde deva olan palamut (yabani kestane) bereketini yaşatıyor. Kalın gövdesi ve uzun boyuyla adeta köyün tarihiyle özdeşleşen ağaç, köylüler tarafından da korunmaya alınmış durumda.

Dedelerinin köye geldiği dönemlerde dahi bu ağacın var olduğunu söyleyen köy muhtarı Tacettin Sulan, “Ağacın bulunduğu yer eski bir mezarlıktır. Dedelerimiz bu köye geldiğinde de bu ağaç vardı. 2 asrı aşkındır var olan bu ağaca biz köylüler bir müdahalede bulunmuyoruz. Gölgesinden faydalanıyoruz ayrıca yabani kestanelerinin de bir çok derde deva olduğu belirtiliyor.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.