Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
İhracatta Yakın ve Ortadoğu öne çıktı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

İhracatta Yakın ve Ortadoğu öne çıktı

Ekonomi

TÜİK toplam ihracatın yüzde 23,4'ü Yakın ve Ortadoğu ülkelerine yapıldığını açıkladı. Mikro ölçekli girişimlerde bu oran yüzde 35 olarak gerçekleşti.

 TÜİK toplam ihracatın yüzde 23,4’ü Yakın ve Ortadoğu ülkelerine yapıldığını açıkladı. Mikro ölçekli girişimlerde bu oran yüzde 35 olarak gerçekleşti. AB ülkelerine yapılan ihracatın toplam ihracat içindeki payı yüzde 41,5, mikro ölçekli girişimlerin ihracatı içindeki payı ise yüzde 32,5 oldu.

İthalatta ise mikro ölçekli girişimlerin Diğer Asya bölgesinde öne çıktıkları görüldü. Toplam ithalatın yüzde21,7’si Diğer Asya ülkelerinden yapılırken bu oran mikro ölçekli girişimlerde yüzde 35,9 oldu.

Mikro ölçekli girişimlerin ihracatının yüzde 16,5’i giyim eşyası, yüzde 15,3’ü tekstil ürünleri ve yüzde 13,5’i ana metal sanayii ürünlerinden oluştu. Toplam tekstil ürünleri ihracatının yüzde34,5’i, giyim eşyası ihracatının yüzde 28,9’u ve ana metal sanayii ürünlerinin yüzde 20,9’u mikro ölçekli girişimler tarafından yapıldı.

Mikro ölçekli girişimlerin ithalatında en yüksek payı alan ürün grupları ise ana metal ürünleri yüzde15,8, kimyasallar ve kimyasal ürünler yüzde15,7 ile başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipmanlar yüzde9,7 oldu.

Yakın ve Ortadoğu Ülke Grubu; Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Lübnan, Suriye, Irak, İran, İsrail, Filistin, Ürdün, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Katar, BAE, Yemen ve Umman’ı kapsamaktadır. (İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.