Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Halfeti Karagül için hazırlık yapıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Halfeti Karagül için hazırlık yapıyor

Ekonomi

Şanlıurfa'nın sakin şehir ve saklı cennet lakaplı turizm ilçesi dünyada sahip olduğu karagül için hazırlıklara başladı.

Halfeti'ye özgü ve sadece Halfeti'de yetişen karagül için Kaymakamlık hazırlıklara başladı. 


Yalnızca Saklı Cennet Halfeti'de yetişen bu bitki , kendine özgü rengi , taşıdığı mistik dokusuyla yerli ve yabancı birçok insanın dikkatini çekmektedir.

Sakin Şehrin Kara Gülü” diye bilinen bu çiçek, , Güllerin Efendisi, Arap Gelini ve Arap Güzeli diye de anılıyor... Bu yörenin kendine has iklimi ve toprak dokusu siyah gülün yetişmesine olanak sağlamaktadır… Goncayken kadife bir dokuya sahip olan bu gül, açtıkça her bir yaprağı saten bir kumaşı andırıyor. Koyu kırmızı rengi zamanla siyaha dönen bu güller, bodur, yarı katmerli ve kokulu bir türdür. İlk ve sonbahar aylarında çiçek açar. 1-1.5 metre yükseklikteki bu mucizevi türün çiçekleri altı yedi santimetre çapındadır.


Birecik Barajı’nın yapılması ile önü kesilen Fırat’ın sular altında bıraktığı Halfeti'de, ekolojik dengenin değişmesi sebebiyle karagül üretimi nerdeyse durma noktasına gelmişti. Böyle nadide bulunan bir güzelliğin yok olmaması adına , Kaymakam Mutlu Köksal’ın öncülüğünde yürütülmekte olan ‘Sakin Şehirde Karagüller Açıyor ‘’ projesi uygulanmaya başlandı.


Proje kapsamında 248 metrekarelik bir alanda 500 adet fidan yetiştirilmekte , böylelikle karagülün tanıtım ve turizm alanında son yıllarda geliştirdiği potansiyelin bölge halkının avantajına dönüştürülmesi hedeflenmektedir. 

Proje amacına uygun olarak bölge insanının gelir seviyesinin artacağına , bu durumun sosyal gelişimi de beraberinde getireceğine inandığını belirten Kaymakam Mutlu Köksal: "Kültürel , sosyal ve istihdam yönünden değerlendirildiğinde ilçemize büyük katkılar sağlayacak bu projeye öncülük etmekten duyduğum mutluluğu ifade ediyorum" dedi. 

www.balikligol.com 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.